сите категории
EN

Дома>Извоз>фабрика Екстракт>Екстракт од невен (ксантофил 2%)

https://www.tktrading1.com/upload/product/1645426906171262.png
Екстракт од невен (ксантофил 2%)

Екстракт од невен (ксантофил 2%)

Пребарување
Технички лист на

Екстракт од невен 2%

Содржина

спецификации

Изглед

Жолта прашок со слободен проток

Ксантофили

2%

Pb,ppm

≤10.0

As,ppm

≤3.0

Загуба при сушење,%

≤10.0

 

Опис

Екстракт од невен е сув стабилизиран извор на природни ксантофили (лутеин) извлечени од цветовите на невен (Тагетис еректа). Содржи различни нивоа на ксантофили со прибл. 80% од транс-лутеин, кој носи повеќе портокалова боја на кожата на бројлери и жолчката од јајцето. Се препорачува како ефикасен природен жолт пигмент за подобрување на бојата на жолчката од јајцето, кожата на бројлери и стеблата.

Предности

·       Одлична пигментација: Природни и соодветни извори на каротеноиди за живина и водни видови.

·       Антиоксиданс: Лутеинот, член на семејството на каротеноиди, е моќен природен антиоксиданс кој е добар за живината и здравјето на луѓето.

·       Лутеинско јајце: Додавањето Leader Yellow во исхраната на слоевите резултира со значително зголемување на содржината на лутеин во јајцата. Лутеинот е добар за очите со инхибиција на макуларна дегенерација и формирање на катаракта.

·       Специјалната технологија за стабилизација и напредната сапонификација обезбедуваат нејзина оптимална стабилност и ефикасна апсорпција на живината.

апликации

Се користи како пигмент за подобрување на жолчката од јајцето и бојата на кожата на бројлери. Производот е формулиран и може да се додаде директно во добиточната храна. Дозата се утврдува во согласност со посакуваното ниво на пигментација. Понатаму се користи за пигментација на водни животни како сом со жолта глава, јагула, итн.

Препорачана употреба (изразена како довод од г/тон)

Кожа од бројлери

500-2500

Слоеви

50-1000

Ракчиња, лосос, итн

500-3000

Забелешка: овој производ може да го замени синтетичкиот жолт каротеноид, апо-естер 10% (β-апо-8'-каротеноична киселина-етилестер) изведен со визуелен вентилатор за боја.

Складирање и рок на траење

Затворен и складиран по можност помеѓу 15-25ºC. Да се ​​чува подалеку од директна сончева светлина и висока температура. Неотворената амбалажа има рок на траење од приближно 24 месеци од производството доколку се чува под наведените услови.

Пакување

25кг/торба, кеса од алуминиумска фолија со вакумско пакување внатре, двослојна пластична плетена кеса надвор.


 
Пребарување
поврзани со производот